Zero Breeze Penghawa Dingin Mudah Alih Yang Awesome Untuk Travel

Dengan suhu global yang mencapai rekod tinggi yang baru, ianya sangat penting untuk berjaga-jaga dengan matahari dan haba.

Startup yang berpangkalan di San Francisco baru sahaja melancarkan kempen Kickstarter untuk penghawa dingin mudah alih yang mempunyai pelbagai kegunaan selain pemampat putar.

The Zero Breeze penghawa dingin mudah alih direka untuk menerangi kegelapan, bermain muzik melalui Bluetooth, dan dapat bertahan sehingga lima jam sebelum boleh dicas semula.

Penghawa dingin mudah alih mempunyai pelbagai jenis saiz dari sebesar pembakar roti sehingga sebesar tong sampah.

Walaupun semua berkemampuan untuk menyejukkan ruang dalaman ke satu tahap, keperluan sumber kuasa menghadkan penggunaan di luar.

Pasukan disebalik Zero Breeze telah berjaya mengurangkan penggunaan kabel tanpa mengorbankan kuasa penyejukan.

Zero Breeze - Penghawa Dingin Mudah Alih

Kredit: Zero Breeze

Zero Breeze menggunakan teknologi penyejukan pemampat putar bersama-sama dengan penyejuk mesra alam dan ozon iaitu Dupont R-134a.

Disebabkan sistem tersebut tertutup, pengguna tidak perlu bimbang tentang penambahan penyejuk dari masa ke masa. Pengeluaran penyejuk Zero Breeze disenaraikan pada 1,000 BTU sejam dan direka untuk mengendalikan kawasan yang berkeluasan 50 kaki persegi.

Ianya juga dilaporkan boleh membawa kepada suhu mencecah 44.6 F (7 C).

Zero Breeze - Penghawa Dingin Mudah Alih

Kredit: Zero Breeze

Ape yang menarik tentang Zero Breeze ialah pilihan bateri untuk kegunaan mudah alih.

Advertisment

Dengan bateri berkapasiti 40,000 mAh, Zero Breeze boleh melawan haba luar sehingga lima jam untuk kegunaan yang berterusan pada tetapan kipas sederhana dan 3.5 jam untuk tetapan kipas berkelajuan tinggi.

Walaupun bersaiz 18.3 x 6.4 x 3.8 inci dan mempunyai berat 4 kg, ia boleh dibawa seperti vakum. Zero Breeze menyertai kedudukan untuk alat luar / perkhemahan seperti Little Luxury Cooler dan Cinch! Pop-up tent.

Penghawa dingin mudah alih ini menambah beberapa utiliti yang berguna seperti speaker Bluetooth terbina dalam, sepasang 5 V / 1 A port pengecas USB, serta gelang cahaya LED sekitar ekzos kipas.

Walaupun speaker 3 W dan 250 lm tidak besar dan terang, ia adalah sesuatu yang berguna didalam kecemasan dan anda tidak perlu bawa peranti tambahan. Dengan tahap bunyi penarafan 48 dB, anda masih boleh bercakap tanpa perlu menjerit.

Zero Breeze - Penghawa Dingin Mudah Alih

Kredit: Zero Breeze

Pasukan di sebalik Zero Breeze mendakwa telah membangunkan pelbagai jenis prototaip dan bersedia untuk pengeluaran. Cuma perlu ingat, apa sahaja boleh berlaku apabila ia datang daripada Crowdfunded.

Kami pernah melihat projek yang sangat berjaya pada mulanya, namun gagal lebih teruk di kemudian hari.

Hampir tiga tahun selepas membantu meningkatkan berjuta-juta wang untuk Coolest Cooler di Kickstarter, majoriti penyokong masih ditinggalkan dengan harapan yang kosong dengan jualan Amazon perlahan-lahan merapatkan jurang kewangan.

Zero Breeze - Penghawa Dingin Mudah Alih

Kredit: Zero Breeze

Kempen Zero Breeze Kickstarter telah meningkat sebanyak 147% daripada matlamat mereka iaitu US$100,000 dan dalam masa dua hari dengan berbaki 43 hari pembiayaan masih berjalan.

“Early-bird” akan menerima Zero Breeze dengan harga $349, dengan penjimatan sebanyak $150. Setiap unit hadir dengan penyesuai kuasa, paip ekzos, dan paip saliran. Peringkat tambahan menawarkan pek bateri berasingan.

Jika peralatan dan pembuatan berjalan dengan lancar, penyokong boleh mengharapkan penghantaran bermula seawal Mac, 2017

Advertisment
CUMA SEMINGGU SEKALI
Dapatkan tips & info travel terus ke email anda
Maklumat anda adalah sulit dan tidak akan dikongsi.